Skip to main content

Nieuws

  • Centrum Ouders - Samen voor een beter juridisch systeem !

Recente berichten

1
Alimentatie / Re: Alimentatie....wat is de bedoeling
Laatste bericht door Marco -
Ja inderdaad,ze hebben nu een inkomen samen met haar toyboy een inkomen van rond de 3500€ en ik betaal nog de helft mee van alle andere dingen.Ik zelf moet al spartelend rondkomen met mijn loontje en heb ook een hypotheek,verwarming en noem maar op.
Ze verdienen aan mijn kinderen,want zeg nu zelf...300€ en meer dan 450€ is 750€ alleen voor de kinderen? Daar komen ze meer dan ruim mee toe om de boterhammetjes voor school en af en toe eens wat kleren of schoenen.Wraakroepend is het gewoon.
2
Alimentatie / Re: Alimentatie....wat is de bedoeling
Laatste bericht door Manuquick -
Hey Marco,

Die vraag heb ik mezelf ook gesteld - het is idd veel - maar je moet ook rekening houden met huisvesting, vervoer, verwarming en elektriciteit enz...

De tabel die de gezinsbond en rechters hanteren vind men hier :

https://www.gezinsbond.be/Publicaties/Andere/Documents/Leeftijd.pdf

De bedragen daar vermeld worden verminderd met het kindergeld. Het overblijvende bedrag wordt verdeeld onder de ouders volgens art 203BW

Art. 203.[1 § 1. De ouders dienen naar evenredigheid van hun middelen te zorgen voor de huisvesting, het levensonderhoud, de gezondheid, het toezicht, de opvoeding, de opleiding en de ontplooiing van hun kinderen. Indien de opleiding niet voltooid is, loopt de verplichting door na de meerderjarigheid van het kind.
  § 2. Met middelen wordt onder andere bedoeld alle beroepsinkomsten, roerende en onroerende inkomsten van de ouders, alsook alle voordelen en andere middelen die hun levensstandaard en deze van de kinderen waarborgen.


Jammer genoeg geven advocaten - die zichzelf als eerste rechter zien - daar een eigenaardige draai aan. Kinderen die bij de kapitaalkrachtigste ouder wonen moeten hun levensstandaard kunnen behouden. Met het gevolg dat de minder begoede ouder moet opdraaien voor de levensstandaard van de meer begoede ouder....

M.
3
Alimentatie / Alimentatie....wat is de bedoeling
Laatste bericht door Marco -
Hey,ik ben marco.Gescheiden en papa van twee jonge kinderen.Omdat ik altijd vroeg eruit moet is het voor mij onmogelijk om co-ouderschap te doen.Dus de kinderen zijn bij haar,ik ga ze twee keer per week van school afhalen en om het weekend zijn ze bij mij.
Ik moet 300€ per maand aan alimentatie betalen.Mijn ex woonde al snel samen met haar toyboy maar zijn adres staat nog bij zijn ouders.Ze int dus zogezegd als "alleenstaande mama" het hoge stempelgeld alsook verhoogd kindergeld.
Ik heb aan vele mensen al gevraagd voor wat de alimentatie dient,maar krijg van niemand een gepast antwoord.
Ze eten bv. een warme maaltijd even veel op een week als bij haar,het enige wat haar kosten zijn is het kopen van kleren en schoenen.
300€ van mij en meer dan 400€ aan kindergeld enkel en alleen voor kleren en schoenen,wat ook niet elke maand zal zijn natuurlijk.
Al de rest van de kosten moet ik zowiezo ook nog eens de helft van betalen,dus blijft mijn vraag.....waarvoor dient die 300€??En kan ik daar op de een of ander manier wat aan doen,ikzelf ben alleen,met een hypotheek + alimentatie + van kwaad naar erger nu ook nog eens in een faillissement verzeild geraakt dus (als werknemer wel te verstaan)
4
(V)echtscheidingen / Narcisten of light-psychopaten ?
Laatste bericht door Manuquick -
Wie met een vechtscheiding te maken heeft stelt zich vroeg of laat de vraag of een van de partijen een ziekte heeft waarvan ziekelijk liegen, manipuleren een eigenschap is.

Onderstaande link kan dit verduidelijken. Over narcisme zijn talrijke filmpjes te vinden op YouTube.

http://renaer-zainea.com/node/27

en ook dit ;

http://www.rechtenstudie.nl/advocaat-top-van-beroepen-met-meeste-psychopaten
5
Algemeen / Rechtsstaat fantastisch voor juristen, slecht voor burgers
Laatste bericht door Manuquick -
Ook België is in hetzelfde bedje ziek. Conflicten ten top drijven brengt juristen geld in het laadje. Dat hun cliënten hierdoor soms jarenlang in angst (soms haat tav de tegenpartij) moeten leven deert hen niet. Angst en haat zijn de ingrediënten die bepaalde groeperingen en partijen misbruiken. Wat met de kinderen die opgroeien in dergelijke atmosfeer ?

https://www.nrc.nl/nieuws/2017/05/02/rechtsstaat-fantastisch-voor-juristen-slecht-voor-burgers-8564017-a1556927

'Rechtsstaat fantastisch voor juristen, slecht voor burgers'

Juridische dienstverlening: Steeds meer problemen van burgers blijven onopgelost, blijkt uit onderzoek.nrc.nl
6
Algemeen / Re: Media en Justitie.... een pot nat ?
Laatste bericht door Manuquick -
En opnieuw een staaltje van journalistieke struisvogelpolitiek. Als er een echte misdadiger in onderstaande artikel aanwezig was geweest, werd dit breed uitgesmeerd. Niet hier. Enige poging om de waarheid te achterhalen is nergens te bekennen.

http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/3240937/2017/08/24/Steekpartij-in-Gents-advocatenkantoor.dhtml
7
(V)echtscheidingen / Willen mannen nog trouwen ?
Laatste bericht door Simbad -
Weliswaar al enkele jaren oud maar een een artikel om eens over te bezinnen. Wat is de invloed van justitie, het feminisme en de graaicultuur op onze gezinnen. Wat zijn de gevolgen hiervan op kinderen die in een verscheurd gezin opgroeien ?

https://www.lifesitenews.com/news/young-men-giving-up-on-marriage-women-arent-women-anymore?utm_content=bufferd83b3&utm_medium=social&utm_source=+lifesitenews%2Bfacebook&utm_campaign=buffer
8
Algemeen / Media en Justitie.... een pot nat ?
Laatste bericht door Manuquick -
 En opnieuw speelt de media het spel met justitie mee. De initialen van de client mogen vermeld worden, die van zijn advocaat worden halsstarrig geheim gehouden, alsof hij tot een geheime machtige sekte behoort waarover niets mag 'uitlekken'. Onderzoeksjournalistiek en justitie horen duidelijk niet samen. ....

http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/3216484/2017/07/25/Bekende-Brusselse-advocaat-verdacht-van-valsheid-in-geschriften.dhtml
9
Alimentatie / Re: Alimentatie stiefkind
Laatste bericht door Manuquick -
Beste,

Dat rechters beslissingen nemen die niet haalbaar zijn is niets nieuws. De term 'wereldvreemd' komt dus niet uit 1 hoek, maar uit verschillende. Psychologen en pedagogen gaan voor dergelijke beslissingen op hun achterste poten staan.

De bedragen die rechters hanteren ivm alimentatie kunt u hier terugvinden :http://centrumouders.be/forum/index.php/topic,7.0.html

Veel hangt natuurlijk af van het inkomen van de vader. Als zijn aangegeven inkomen niet klopt met zijn levensstandaard kunt u een klacht indienen bij een onderzoeksrechter, die dan het financieel reilen en zeilen van de vader kan nagaan. Als die dt wil...uit mijn persoonlijke ervaring weet ik dat een klacht neerleggen bij een onderzoeksrechter een maat is voor niks. Je word er eindeloos aan het lijntje gehouden, van een onderzoek is nauwelijks sprake en vlak voor de verjaring krijg je dan een uitspraak die kant nog wal raakt.

Ook het zoeken naar een advocaat die zich houdt aan de deontologische regels http://centrumouders.be/forum/index.php/topic,2.0.html
is zowat het zoeken als een naald in een hooiberg. Ikzelf heb er meer dan 110 gecontacteerd en geen enkele gevonden....

Op http://www.juridat.be/bemiddeling/ kunt u een scheidingsbemiddelaar vinden. Hoed u evenwel voor bemiddelaars die ook advocaat zijn. Zij hebben er alle belang bij om van een echtscheiding een vechtscheiding te maken, om de simpele reden dat dit hen dat meer opbrengt. Advocaten zijn veelal gespecialiseerd in het opwekken van conflicten ipv deze in te dijken. (alle juristen trouwens).

Maw, vermijd juristen en tracht met de vader van uw stiefkind tot een minnelijke overeenkomst te komen.

Mvg,
Manu
10
Alimentatie / Alimentatie stiefkind
Laatste bericht door PaelinckB -
Besten,

Ik ben reeds 8 jaar samen met mijn partner waarmee ik wettelijk samenwonende ben. Mijn partner heeft een zoontje van 11 jaar waarbij de verblijfplaats regeling momenteel met co-ouderschap wordt geregeld.

De vader van het kind probeert al enkele jaren het kind te manipuleren in het verkiezen van het volledige hoederecht bij zijn vader te plaatsen. Tot voor kort hebben we dit altijd voor onmogelijk geacht, maar daar blijk misschien verandering in te komen. We hebben net een rechtszaak verloren ivm de middelbare schoolkeuze. Voor redenen die wij maar niet kunnen vatten, heeft de rechter beslist dat het een school gaat worden die dicht gelegen is bij de papa i.p.v een school tussen de beide woonplaatsen. Dit houdt in dat hij, vertrekkende van bij ons, 3 bussen moet pakken om daar te geraken. De rechter concludeerd dat wij hem maar moeten brengen, zonder rekening te houden met de mogelijkheid hiervan gezien onze werksituaties. Als hij regelmatig te laat komt kan er volgens onze advocate gevraagd worden om de regeling van de verblijfplaats te herzien.

Buiten de horror dat ons gezin misschien uiteen getrokken gaat worden, maken we ons ook zorgen over de financiële gevolgen. De vader is een alleenstaande zelfstandige die zo weinig mogelijk aangeeft en zodoende een zeer laag (officieel) loon heeft. Terwijl wij tezamen best wel een goed loon hebben. We hebben echter wel nog een stevige afbetaling van ons huis, nog goed wat verbouwingswerken in het verschiet en nog een kindje van ons beiden. Moeten wij ons zorgen maken voor onze financiële toekomst?

Op volgende vragen hadden we graag een antwoord gevonden:
Wordt de alimentatie berekend enkel en alleen op het loon van de mama van het kind of op ons gezamenlijk loon?
Wordt dit dan berekend met onze belastingaangifte? Zou het m.a.w. misschien beter zijn als we ons statuut te veranderen naar feitelijk samenwonend i.p.v. wettelijk samenwonend, of maakt dit helemaal niets uit?

Alvast bedankt!