Jongerenwelzijn neemt onterecht kinderen weg van bij hun ouders

Jongerenwelzijn neemt onterecht kinderen weg van bij hun ouders

De instantie jongerenwelzijn komt tussen in gevallen waar problematische situaties zijn bij kinderen. Vaak is de tussenkomst nodig en belangrijk omdat inderdaad kinderen soms slecht behandeld worden thuis MAAR de instantie jongerenwelzijn neemt ook kinderen weg van bij de ouders ZONDER dat daar een verontrustende situatie is.
Aan de hand van verklaringen met halve waarheden worden dossiers opgesteld, door personen die niet eens daarvoor voldoende geschoold zijn, er worden psychologische profielen gemaakt van ouders en kind, door sociaal of maatschappelijk assistenten ipv psychologen, kinderpsychologen, enz.

TEKEN DE PETITIE HIER

Belangrijk de instantie jongerenwelzijn krijgt financiële middelen om een kind uit huis te plaatsen of onder toezicht te laten plaatsen. (30.000 euro per kind per jaar)

M.a.w. is hier sprake van belangenvermenging, een strafbare inbreuk volgens art. 245*
De consulenten maken een dossier op van de situatie waarin ze de ouders vaak op een zo slecht mogelijk manier profileren. De consulent is de adviseur van de jeugdrechter en adviseert vaak onterecht een uit huis plaatsing of een onder toezicht plaatsing. Deze laatste is dat het kind dient opgevolgd te worden, waar jongerenwelzijn ook geld voor krijgt.

Er zijn honderden gevallen van kinderen die weggetrokken werden van hun ouders, zonder enige reden, jongerenwelzijn brengt dit naar voor als ‘het kind zou stress kunnen ondervinden van de thuis situatie” “er is een gevaarlijke situatie” enz…
Zoals reeds vermeld er zijn inderdaad gevallen waar een uit huis plaatsing belangrijk is maar VEEL GEVALLEN IS HET TOTAAL NODELOOS.

De praktijken die jongerenwelzijn toepast zijn middeleeuws en mensonwaardig. Kinderen weghalen van bij hun ouders is een praktijk die door de ergste dictators werd toegepast. Daar was het om de mensen te breken, bij jongerenwelzijn is het om zichzelf te verrijken.

We merken zelfs van gevallen dat er “ergens een plaats vrij is” en dat jongerenwelzijn kost wat kost dan deze plaats wil invullen.
De pleegouders krijgen dagelijks een vergoeding van 20 euro per dag, vaak als zij een leuk en aangenaam kind krijgen die eigenlijk onterecht geplaatst werd, willen zij dan het kind graag houden en rapporteren zij op hun beurt valse informatie naar jongerenwelzijn, die op hun beurt zonder controle dit opneemt in hun rapport naar de rechter toe.

Dit is een legale vorm van kinderhandel gesubsidieerd door de overheid!

Veel kinderen komen hier ontwricht uit. Vaak dat ze van een goede voorbeeldige leerling terugvallen naar zeer slechte resultaten op school.

We vernamen zelfs van verschillende gevallen dat de kinderen van hoogbegaafd naar extreme slechte rapporten gingen. Erger nog er zijn gevallen dat de kinderen plots als “autistisch” worden beoordeeld door jongerenwelzijn.
Van dit laatste is de oorzaak dat voor kinderen met bijzondere zorg of handicap, dat deze kinderen meer opbrengen voor jongerenwelzijn.
Men creëert dus meer opbrengst voor de instantie. De evaluaties gebeuren zoals reeds vermeldt door werknemers die totaal geen psychologische achtergrond hebben.

Centrum ouders is een VZW die opkomt voor de rechten van gescheiden ouders en ijvert voor wettelijke aanpassingen en handelingen die momenteel gebruikelijk zijn.

We hebben reeds een voorstel ingediend bij de ministeries gezondheid en welzijn (De Block – Van Deurzen)
Met de petitie willen bekomen dat er een regeling getroffen wordt of controle komt op de jeugdzorg, jeugdzorg heeft tot hiertoe volledig alles in handen, waardoor misbruik op de loer ligt.

De bedoeling van jeugdzorg is zo goed mogelijk te begeleiden, zo goed mogelijke oplossingen aanbieden MAAR niet dat het een geldmachine is!

Over de auteur

CO2 administrator

5 Reacties tot nu toe

Michel heerdeGeplaatst op3:22 pm - jul 4, 2020

Beste,

Graag had ik in contact met u gekomen in verband met een recente studie die wij hebben gemaakt over jongerenwelzijn en de mishandelingen

LindseyGeplaatst op9:07 am - jul 14, 2021

Het is waar het is absurd op m kindjes zonder feiten,vemoedens op zoiets gaan ze verhalen vertellen omdat ze het weten dat ze het kunnen
Ze hebben mij 4maand aant lijntje gehouden dan ist een gesprekoord en beeld, wij weten nog niet wanneer ze terug
komen of ze nog wel terug komen ,over pleegezin wel aanvragen dat is zogezegd normaen procedure ze beigiegen houden ons voor gek .mijn eigen kinderen vervreemden van mama papa broer zus moeke s hun speelgoed alles ik krijg de zorg niet van mij kindjes 1 uur per week zie ik ze voor rest niks ,het nie eerlijk tegenover de kindjes het is onrechtvaardig ,en ouders beschuldigen Ban van dinge waar we zellf niks van weten .ik heb een zoon15 je en nu ben ik onbek⁰n kdoe altijd alles voor mijn kinderen,gewoon normaal zoals iedere moma doet ,smorgens opstaan tanden poetsen Nike eten spelen of school het eten is klaar 5u dan gaan we blokje rond en badje piyama aan en nog beetje tv kijken half 8 moet het stil zijn dat ze kunnen slapen

DaniëlsGeplaatst op6:26 pm - nov 9, 2021

Hoe kom ik met jullie in contact wil jullie mijn Dosier over maken

Geef een reactie