Justitie kent de cijfers niet

Justitie kent de cijfers niet

In een parlementaire vraag werd aan Minister Geens gevraagd waarom hij geen antwoord gaf op het schrijven van Centrum Ouders. De vraag was een open brief waar we Minister Geens erop wijzen dat er een enorme discriminatie gaande is in de rechtbank op basis van geslacht. Vaders moeten vaak het onderspit delven.
Trouwens in het algemeen fietst hij rond de vragen als het over gelijk gedeeld co-ouderschap gaat.

Zijn antwoord was dat hij niet weet of de cijfers die we hebben correct zijn en dat het ministerie niet over cijfers beschikt, dat men om die reden niets kan doen.
Eigenlijk moeten ze dan zo snel mogelijk een onderzoek starten maar dat doen ze niet. Een discriminatie die al meer dan 40 jaar gaande is, waarvan ze nog steeds geen cijfers hebben.

Dagelijks schenden rechters de grondwet door vaders niet gelijke kansen te geven, ze niet als een volwaardige ouder beschouwen en behandelen.


Ze schenden de rechten van de mens, de rechten van het kind. Want kinderen hebben recht op beide ouders. Bovendien negeren ze de wet 2006 dat men voorrang dient te verlenen aan gelijk gedeeld co-ouderschap, tenzij grondige motivatie. De motivaties die rechters gebruiken zijn slechts excuses om hun partijdigheid te “rechtvaardigen” de excuses zijn: kind is te jong, ouders communiceren niet goed met elkaar, de afstand tussen de ouderlijke woningen is te ver, enz…
Kinderen te jong, daar is geen bewijs voor,er zijn studies die dit bevestigen maar ook studies die aantonen dat kinderen meerdere hechtingspersonen kunnen hebben (kinderen in een groot gezin hebben ook meerdere hechtingspersonen) .
Wat de reden dan ook is, in bijna alle gevallen krijgt de moeder de meeste rechten en moet de vader het stellen met bezoekregelingen en VOORAL alimentatie betalen.
Zo veroorzaken ze ook veel ellende en schade.

 

Volledig antwoord Koen Geens is hier te lezen
http://centrumouders.be/wp-content/uploads/2018/07/Koen-Geens-Antwoord.pdf

Over de auteur

CO2 administrator

Geef een reactie